Brioșe cu dovleac și buttercream

Sau mai pe românește, brioșe cu dovleac și cremă de unt.

Astea fost-au cele pe care le-am dus ca prim desert la Gustă Slow (huge loss pentru cine nu a fost) și pentru că s-au terminat repede și multă lume a întrebat cum le-am făcut, here goes.

Prep time ingrediente

15-20 minute.

Cooking time

18-20 minute.

Nr. porţii

6-10 persoane.

Ingrediente

CUPCAKES

  • 200g făină (albă, dar merge și de ovăz)
  • 1 linguriță praf de copt
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară
  • puțin ghimbir (maxim 1/4 linguriță, că e aromat în draci)
  • puțină sare (un vârf de linguriță)
  • o jumătate de pachet de unt (sau chiar 120g) la temperatura camerei
  • o măsură de zahăr brun (pe a mea scrie 100ml) și zahăr alb nu folosesc așa că n-am idee cât ar trebui din ăla
  • 2 ouă mari (de preferință de țară)
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 200 g de piure de dovleac (am auzit că cică ar fi și de cumpărat, eu coc dovlecii acasă și îi fac piure exact la fel cum aș face din cartofi)
  • miez de nucă

GLAZURĂ

  • un pachet de unt
  • 3 măsuri de zahăr brun
  • 2 linguri de iaurt
  • esență de vanilie (din ochi, cam o linguriță)
  • un vârf de sare

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 190 de grade și am uns forma de cupcakes cu ulei (le-am făcut de alea mici, au ieșit 24, plus 6 de mărime clasică). Într-un bol am pus toate ingredientele uscate – făină, praf de copt, bicarbonat, scorțișoară, ghimbir, sare și le-am amestecat să omogenizez.

Într-un alt bol, am frecat untul cu zahăr până s-au omogenizat. Am adăugat ouăle (câte unul) și esența de vanilie și am continuat să omogenizez. Am adăugat încet amestecul de făină și piureul de dovleac și am tot amestecat până am ajuns să am toate ingredientele într-un singur bol, adunate într-o pastă nu foarte groasă. Am umplut formele (cam 3/4 din fiecare) și am băgat la cuptor. 18-20 de minute, până au trecut testul cu scobitoarea.



Am scos și am lăsat minunatele cupcakes la răcit (de data asta le-am lăsat aproape 12h, dar nu e nevoie de atât).



Pentru glazură, am frecat untul cu zahărul bine, până s-a topit. Am adăugat iaurtul, vanilia și puțină sare și am băgat mixerul 2, poate 3 minute, până am fost mulțumită de textura cremoasă. Am întins pe fiecare cupcake. Am adăugat și puțin miez de nucă de efect și gata. S-aveți poftă!

Imagini

Cupcakes cu dovleac

Cupcakes cu dovleac si glazura crema de unt

Leave a Reply