Ciuperci umplute

Asta-i doar ca să vedeți cât de repede se poate folosi orice ingredient sau resturi de ingrediente rămase în frigider și transformate într-o masă care să te țină măcar câteva ore. Ciupercuțele astea nu erau de umplut din cauza dimensiunii (diminutivul chiar are rol de instrument de măsurare în cazul ăsta), dar cu puțină bunăvoință, niște verdețuri (ceapă verde, roșii, mărar și pătrunjel verde, câțiva căței de usturoi) și nițică brânză le-am rezolvat până la urmă.

Prep time ingrediente

10-15 minute.

Cooking time

20 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

 • ciuperci champignons, dacă de altele nu-s
 • verdețuri: ceapă verde, mărar, pătrunjel
 • roșii
 • câțiva căței de usturoi
 • brânză
 • Note

  Zic să vin cu o idee și pentru carnivorii familiei. Ciupercile umplute cu cârnăciori (pe lângă restul verdețurilor) și puse pe grătar cică sunt bune de-ți lasă gură sos, nu apă.

  Metodă

  Am tăiat verdețurile mărunt, mărunt și le-am amestecat pe toate la un loc, cu niște sare și piper ca să fie numai bune. Am curățat ciupercuțele cu grijă să le păstrez întregi și le-am folosit codița pentru umplutură, din care a mers cam o linguriță în fiecare ciupercuță și pentru că mi-a mai rămas extra, am adăugat restul în vasul de copt, am ras niște brânză deasupra și am dat la cuptor cam 20 de minute.


  M-am simțit ca un fel de Guliver în bucătăria piticilor din cauza dimensiunilor ciupercuțelor așa că experimentul ăsta a fost și o lecție de disciplină și răbdare. Și mai ales, m-a învățat ca data viitoare când îmi vine poftă de umpluturi, să cumpăr ciuperci serioase.

  Imagini

  Ciuperci umplute

  Ciuperci umplute

  Ciuperci umplute