Bucătarii celui mai bun restaurant din lume gătesc unii pentru alții

Fotograf și producător de film, danezul Simon Ladefoged documentează o dimensiune nouă din bucătăria NOMA (restaurant danez, considerat cel mai bun din lume) – felul în care se pregătește masa pentru echipa de bucătari a restaurantului.

E un ritual zilnic, care are loc la ora 5pm, înaintea sosirii primilor clienți de seară și presupune un proces laborios, care implică multă atenție și grijă pentru ingredientele pe care bucătarii le folosesc chiar și pentru “masa de familie”, așa cum e numit acest ritual de către fondatorul NOMA, René Redzepi.

Un mod de portretizare mai mult decât interesant al celor 37 de oameni (adunați din 22 de țări) care lucrează împreună în aceeași bucătărie, reportajul arată cât de importantă e masa comună pentru a avea o echipă închegată, și spune multe despre mentalitatea, felul în care e organizat și principiile din spatele conceptului NOMA.

Felurile de mâncare sunt variate și reprezentative pentru tradițiile culinare ale fiecărui bucătar în parte și se acordă o importanță majoră gustului și aromelor.

Simon Ladefoged spune că în timpul filmărilor a rămas surprins de două lucruri – numărul mare al bucătarilor care lucrează în același timp și energia pe care o pun în pregătirile pentru prânzul comun.

(articol tradus și adaptat din Nowness)