Broccoli cu sos Roquefort

Sau un soi de one hit wonder, sort of. Pe vremea când nu mă pasionau unele legume prea tare (broccoli îmi era complet indiferent), dar și din cauză că-mi era lene să am grijă mai multă cu ele când le găteam, făceam repede un sos cu brânză (I love cheese, every cheese, all cheese) și era suficient să mă păcălesc și să înfulec legume cu spor și plăcere.

Asta e una din rețetele alea.  

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

10 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 1 broccoli mic
  • câteva bucăți de brânză roquefort (50-100g)
  • 2-3 linguri de smântână (sau lapte gras, doar că sosul nu va ieși la fel de gros fără extra adaos de făină sau amidon)
  • piper (și sare dacă e nevoie) după gust
  • puțin unt (10-20g)
  • opțional 2-3 linguri de brandy

Metodă

Am pus broccoli la abur și până a fost gata, am făcut și sosul Roquefort după cum urmează: Am topit untul într-o tigaie (pentru cine vrea și brandy, tot la început se toarnă în tigaie). Am adăugat smântână (sau lapte) și am amestecat continuu până a ajuns la temperatura de fierbere. Am adăugat brânza fărâmițată și piper negru proaspăt măcinat, și am continuat să amestec până s-a topit brânza și s-a îngroșat sosul.

Pentru că Roquefort e o brânză sărată, eu nu mai simt nevoie de extra sare în sos. Am tras și broccoli prin sos câteva secunde și gata masa. Sosul Roquefort merge de minune și cu steak-uri, așa că cine e mai carnivor de fel, ar putea să-l încerce și în alte variante. S-aveți poftă.

Imagini

Broccoli sos Roquefort

Broccoli in sos Roquefort

Broccoli in sos Roquefort