Blind Tasting (Sasyr și Origini Reserve)

Am chiulit de la bucătărit azi, dar am ronțăit la alții, la un mic blind tasting organizat ca să vedem ce ne place mai mult – un cuvee de Sangiovese (60%) cu Syrah (40%) – sau mai simplu Sasyr (2006), sau un mix românesc ciudățel la prima vedere de Merlot cu Cabernet Sauvignot și Pinot Noir (Origini Reserve 2006). 

Nu mai zic că e încă greu cu simțurile la mine și mă ține o viroză pe loc de câteva zile, așa că n-am fost chiar în formă maximă la mirosit și degustat vinuri (deci pot să scriu orice prostie, că am oricând scuze), dar bine că n-am lipsit de tot că și așa fetele au fost în inferioritate numerică (3/10).

Pe scurt. La orice blind tasting ești obligat să-ți faci o părere bazată direct pe miros și gust, fără să știi exact care și cum e vinul pe care-l încerci. Personal, și ca un susținător permanent al merlot-ului, eu am preferat vinul românesc mai puternic și mai vioi, celui din Toscana, mult mai liniștit și ușor stafidit după ce-a stat o vreme în pahar. Desigur, am aflat care și cum au fost ele abia la final.

Și gata, vă las cu poze.

A. Și cu o sugestie. La un blind tasting ar trebui să meargă măcar o dată oricine, ca s-ar putea să aibă surprize. Cel puțin interesante.