Blind Tasting (Rosso di Montalcino și Arezan)


O zonă istorică multi-lăudată și consacrată la nivel global ca vârf al calității vinului (despre Montalcino vorbesc, în caz de n-a fost destul de evident) și un producător autohton de top (Murfatlar), care, zice lumea, impresionează din ce în ce mai mult în ultima vreme.

Două vinuri foarte diferite. Două soiuri care au o mulțime de povești pentru cei care au răbdare să le descopere.Sangiovese și Cabernet Sauvignon. 100% meșterite să te facă să simți. Sau măcar să observi. Fie nebunia de arome care inundă nasul cu vișine și cireșe amare la Arezan. Fie impulsul de ‘I want more’ pe care îl lasă prima gură de Il Veltro.

A fost o seară în care Italia a câștigat detașat cu vinul, dar dacă tot e un an cu sfârșitul lumii, luați de-aici o recomandare. Puneți deoparte câteva sticle de Arezan 2008 pentru că pare să aibă potențial să ajungă la vârf peste vreo doi ani, acolo unde Il Veltro e deja azi. Și, cine știe?!, poate chiar să dea preferințele de anul ăsta peste cap. (you’re welcome.)

Un blind tasting cu care am mai făcut un pas mic (în special pentru că vinurile-mi erau complet necunoscute) spre descoperiri care încep să se contureze ca alegeri de viitor.

Încheiat cu o mini-degustare de gemuri Naive (!hint, mai ales de mure și de gogonele, awesome sauce), și cu încă un Rosso di Montalcino la pachet. Că e un vin care merită luat acasă.