Varză de Bruxelles în bere brună

De reținut, pentru că am un feeling că rețeta asta o să dea lovitura în anumite cercuri. (Ahem, bacon lovers out there, I’m talking to you.)

Pentru cine e fan carne, se pot înlocui alunele și brânza cu felii de bacon (care se rumenesc în tigaie chiar la început, înainte de ceapă).

Prep time ingrediente

3 minute.

Cooking time

15-20 minute.

Nr. porţii

1 persoane.

Ingrediente

  • varză de Bruxelles (10-12 bucăți, de-o porție)
  • o mână de alune de pădure
  • o ceapă verde sau galbenă
  • o sticlă de 33cl de bere brună
  • sare și piper după gust
  • praf de chili (după gust, sau dacă nu vă place picant deloc)
  • brânză cu mucegai

Metodă

Am sotat puțin (cam un minut) ceapa în tigaie, după care am pus și buchetele de varză de Bruxelles vreo 2-3 minute să se rumenească pe exterior. Am adăugat berea, praful de chili, sarea și piperul și când tot amestecul a ajuns la nivelul de fierbere (2-3 minute) am dat focul la mai mic și am lăsat cam 12-15 minute până varza s-a îmbătat bine și berea s-a evaporat aproape complet, lăsând în urmă niscaiva caramelizare și arome ușoare.

Am luat de pe foc, am pus frumos pe farfurie, am adaugat alunele si puțină brânză cu mucegai și mi-am umplut burta, după care am stins totul cu încă o bere (care merge numai bine cu mâncarea ușor picantă). Atât pe azi. Să vă fie de bine.

Imagini

varza de bruxelles

Varza de bruxelles cu bere