Bibimbap Vegetarian

Bibimbap e un dish de semnătură pentru bucătăria coreeană. Înseamnă “amestec de orez” și se poate servi rece sau fierbinte. Am adaptat și eu o rețetă de bibimbap și am transformat-o într-un fel vegetarian plin de proteine, foarte sățios și din care aș mânca în fiecare zi (well, cu excepția ouălelor). 

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

15-20 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 1/2 cană orez
  • o mână de ciuperci Champignons
  • o sfeclă roșie mică
  • un broccoli
  • un ou (în loc de carne, cum se folosește în rețetele originale coreene)
  • sos de soia,
  • sare, piper
  • câțiva căței de usturoi
  • praf de chili, chili flakes (după gust, eu am pus jumătate de linguriță)
  • curry (un vârf de linguriță)
  • o linguriță de miere
  • zeama de la jumătate de lămâie

Note

Cine e norocos și are hribi (sau altfel de ciuperci de-ale casei) în loc de Champignons, să le înlocuiască fără grijă, că gustul va fi pe măsură.

Metodă

Am fiert orezul după indicațiile de pe pachet. Am tăiat ciupercile cuburi și le-am tras la tigaie cu o lingură de ulei. Am curățat broccoli și le-am tăiat în florete mici, după care le-am pus un minut în apă clocotită cu puțină sare. Le-am scos și le-am băgat sub jet de apă rece ca să-și păstreze culoarea verde, după care le-am scurs și le-am aromat cu usturoi și o lingură de ulei de măsline. Am curățat sfecla roșie, am dat-o prin răzătoare și am aromat-o cu sucul de la o jumătate de lămâie și sare. Pentru dressing am pus într-un castron mierea cu sare, piper, praf de chili, sos de soia și curry și am amestecat până s-au omogenizat. Am respectat modelul coreean de aranjat totul în farfurie pentru a păstra mixul de arome: orezul pe fundul farfuriei, apoi ciupercile, apoi broccoli pe o jumătate de farfurie și sfecla pe cealaltă jumătate, și ochiul chiar deasupra. Am stropit totul cu dressing din belșug și gata. Să vă fie de bine.

Imagini

bibimbap

bibimbap