Urzici. 10 idei de Meatless Monday
Încă o luni fără carne, de data asta cu urzici. Pentru că pimăvara se poartă, pentru că sunt foarte foarte sănătoase (știu că ați mai auzit asta, dar poate acum are efect), pentru că se pare că nu sunt chiar așa de plictisitoare. Am găsit 10 idei de feluri care chiar fac urzicile apetisante – dați click pe pozele bloggerilor de unde m-am inspirat și luați de notați rețetele.
Pentru toți cei care n-au mai mâncat urzici de când îi obliga mama sau bunica, here you go:
Supă cremă de urzici de la Culinar.ro
Cine s-a bucurat de ea la CUIB?
Ravioli de casă cu urzici şi urdă de la Blog cu legume
Tre’ să fie ceva senzaţional.
Plăcintă cu brânză şi urzici de la Reţete ca la mama
Atenţie, se mănâncă toată foarte repede!
Salată de spanac cu urzici, feta şi polen de la Reţete culinare
Bună pentru detox
Piure de urzici cu hrean de la Laura Adamache
Gustos, sănătos, arătos.
Tocană de urzici şi leurdă de la Poveşti gustoase
Numai bună la prânz.
Pizza cu urzici şi usturoi din străinătate, de la Food and Wine
Şi cu mozarella, mmm!
Tagliatelle de urzici de la Biochimist la cratiţă
Aşa o culoare, aşa ceva… Cu sos de roşii merg.
Urzici cu leurdă şi ciuperci de la Pasiune şi culoare
Mâncarea copilăriei, neapărat cu mămăligă.
Chifteluțe din urzici de la Laura Sava
Adăugați și clasicul ceai de urzici (pe care îl bei numai după multe încurajări), poate și la o supă cremă adelicioasă de urzici și meniul e complet. Hai spor, aveți grijă cu înțepăturile!