Unt de casă aromat cu verdețuri

Încă una din seria “s-a dus naibii frișca, hai să facem unt.”

Pentru cine nu știe deja, smântâna și mixerul sunt un fel de best buddies doar pe termen scurt. Adică se bat pentru frișcă până la un punct. După care trec pragul spre o zonă incertă (supranumită și etapa de “brânzire”) în care are loc un fel de mini-fisiune moleculară (I wish, în realitate e un proces banal de separare) ce transformă o substanță (smântâna grasă) în două (apă și unt nesărat).

But this is where all the butter candy starts.

Prep time ingrediente

15 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • 400g smântână grasă (+35%)
  • verdețuri diverse (eu am folosit cimbru și arpagic proaspete, rozmarin uscat și piper roșu)

Note

Pentru cine-i mai cu carnea, am un feeling cam ce-ar putea ieși din animale diverse frecate cu unt aromat și băgate la cuptor.

Metodă

Am bătut smântâna până am separat untul. L-am lăsat la scurs și apoi o vreme la frigider (că mi-a fost lene să finalizez procesul din prima).

Am scos untul din frigider și l-am împărțit în 3 bucăți (inegale, că ideea cu rozmarinul și piperul mi-a venit mai târziu).

Am amestecat fiecare bucată de unt cu verdețuri (una cu mix de cimbru și arpagic, una doar cu arpagic și una cu mix de rozmarin și piper roșu), ca și cum aș freca unt cu zahăr pentru prăjituri. Am mutat conținutul pe foaie de copt și am împachetat ca o bomboană, după care am băgat la congelator.

O să le folosesc pe rând, dar am testat deja puțin pe niște sandvișuri cu somon. Și urmează niște morcovi braised in some of the butter candy. Sau chiar ceva pește. Sau niște piure. Voi ce-ați sugera?

Imagini

Unt de casa aromat cu verdeturi