Tăiței de orez cu legume crocante
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
15 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- tăiței de orez (jumătate de pachet pentru 2 porții)
- un dovlecel
- 2 morcovi medii
- sparanghel (cam 6-8 bucăți curățate)
- sare, piper
- ulei de măsline
- o mână de semințe de dovleac
- 4 roșii cherry
- 3 căței de usturoi
- 4 roșii uscate + o lingură de ulei
- busuioc
- oregano
Note
Aș fi putut să pun feliile de legume crocante și să le amestec cu tăițeii și sosul, dar cred că s-au potrivit mai bine separat, că am simțit fiecare gust în parte, iar tăițeii au servit mai mult ca side dish, pentru că foamea era mare.
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 180 de grade, am tăiat legumele fășii subțiri, le-am întins pe o tavă, le-am stropit cu sare, piper și ulei de măsline și le-am dat la copt 15 minute (morcovul în spate, feliile de dovlecel în față). Am pus tăițeii la înmuiat 4 minute în apă clocotindă, după instrucțiunile de pe pachet. Într-un bol, am amestecat semințele de dovleac, busuioc proaspăt, oregano uscat, roșiile cherry și cele uscate, plus ceva ulei, cățeii de usturoi, încă niște piper și am băgat pulsat cu blenderul câteva zeci de secunde, cât să se păstească și să se omogenizez toate ingredientele într-un sos numai bun de turnat pe tăiței. Un mix italo-asiatic care a mers strună. S-aveți poftă. Și zile relaxante până la Crăciun.