Tacos cu pește
Partea bună la tacos e că sunt foarte ușor de făcut și se pot adapta la diverse legume de sezon, astfel încât multe dintre ingrediente se pot schimba în funcție de ce găsim la piață pe tarabe (sau la supermarket când tarabele-s înghețate). Dar să trecem la treabă.
Prep time ingrediente
15-20 minute.
Cooking time
8 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- lipii
- fileuri de cod (sau alt pește)
- 2-3 roșii (sau o conservă de roșii)
- o ceapă verde
- o jumătate de ceapă galbenă
- 2 ardei iuți
- un usturoi verde
- praf de chili
- piper
- sare
- o jumătate de varză (verde sau roșie)
- 1 avocado
- suc de la o jumătate de lămâie
- suc de la o jumătate de lime
- 2-3 linguri de ulei de măsline
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 210 grade. Pentru pește am făcut o marinadă (sau marinată?) din ulei de măsline, o linguriță de praf de chili, câteva frunze de busuioc și suc de lime și lămâie și am lăsat fileurile acolo cam 10 minute. Între timp am făcut salsa din: o conservă de roșii (din obișnuință am pus conserva, dar din rațiuni de prospețime și arome ar fi fost mai bine să fac cu roșii proaspete), 2 ardei iuți, jumătate de ceapă galbenă, o ceapă verde, un usturoi verde, sare, piper și praf de chili după gust.
Am avut timp să învelesc și lipiile în folii și le-am pus în tava de friptură. Când s-a încălzit cuptorul, am băgat lipiile la încălzit (în cea mai de jos zonă a cuptorului) și peștele la făcut (cu tot cu marinadă) pentru 8 minute. Cât s-a făcut peștele, am curățat și am tăiat avocado în bucăți relativ egale, și am pregătit varza roșie (tăiat, frecat cu sare).
Când s-a făcut peștele și s-au înfierbântat lipiile, m-am apucat de organizat ingredientele în tacos. Pe fiecare lipie am pus varză, avocado, bucăți de pește și salsa din belșug. Și gata. Să vă fie de bine.