Somon cu usturoi și rozmarin

De multe ori cele mai bune mâncăruri sunt alea simple, din 2-3 ingrediente, ale căror gust reușesc să-ți rămână însă întipărit în minte toată viața. Cam asta-i treaba cu somonul ăsta. Nu-i nici o bătaie de cap să-l prepari, dar nu te mai saturi să-l mănânci.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

12 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • un file de somon mediu
  • 2-3 căței de usturoi
  • rozmarin proaspăt
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare, piper

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 200 de grade. Am curățat usturoiul și l-am tocat, la fel am făcut și cu rozmarinul, am mutat somonul într-un vas termorezistent pentru cuptop, apoi am asezonat fileul în ordine cu ulei de măsline, sare și piper (după gust), am întins usturoiul pe toată suprafața peștelui, am pus deasupra rozmarinul și am băgat la cuptor 12 minute. A ieșit o minunăție, din care am tăiat o bucată și am mâncat (nom, nom) alături de conopidă picantă. Să vă fie de bine și experimentul de folos.

Imagini

Somon cu rozmarin si usturoi

file somon

somon rozmarin usturoi