Somon cu sos de mure
Sper că nu v-am innebunit cu somonul încă, mie-mi place foarte mult (în ciuda faptului că la nivel global e văzut ca un soi de pui al apelor) și îl mănânc de câte ori pot. Azi am somon cu un sos dulce-acrișor-picant de mure făcute dulceață, de la Cămara lui Baciu.
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
8-10 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
Ingrediente:
- un file de somon
- o lingură de ulei
- 2-3 linguri de scotch sau brandy
- 1 lingură de unt
- 3-4 linguri de dulceață de mure, plus extra mure din dulceață (dacă nu sunt proaspete)
- un sfert de lingură de praf de chili
- sare și piper
Metodă
Am pus ulei într-o tigaie și când a început să sfărâie am pus fileul de somon (tăiat subțire și asezonat doar cu puțină sare și puțin piper) la fript. După 2 minute, l-am întors pe partea cealaltă, am dat focul la mic și am lăsat 3 minute, apoi am mutat somonul într-o farfurie și l-am acoperit să nu piardă căldura. În aceeași tigaie (peste resturile de la pește), pe foc mediu, am pus untul, praful de chili și scotch-ul, și după ce s-a topit untul, am adăugat dulceața și murele, învârtind mereu cu o lingură de lemn. În câteva minute, sosul a căpătat consistență și textură, așa că l-am luat de pe foc, am turnat peste somon și gata masa. Să vă fie de bine!