Piure de năut, ruccola și busuioc
Din seria experimentelor raw, că n-au cum să fie rele, azi chestia asta: un hibrid între piure și pesto.
Prep time ingrediente
5 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o conservă de năut sau o cană de năut fiert/lăsat în apă peste noapte
- 1 jumătate de cutie de rucola
- 8 căței de usturoi (sau mai mulți, sau mai puțini, după gust)
- o mână de frunze de busuioc
- suc de la jumătate de lămâie
- puțin oțet (cam o lingură)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare (grunjoasă) și piper după gust
- o jumătate de linguriță de semințe de chimen (opțional)
Metodă
Am tocat rucola, busuiocul, usturoiul și năutul în blender, am adăugat pe rând restul ingredientelor și am mixat până am fost mulțumită de textură și gust. Gata.
L-am mâncat cu niște rață (de acolo pozele) și a mers excelent. S-aveți poftă!