Paste cu fructe de mare
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
10 minute.
Nr. porţii
2-4 persoane.
Ingrediente
- o mână fructe de mare
- paste
- 2-3 căței de usturoi mărunțiți
- 2 ardei iuți uscați mărunțiți
- 1 cană de vin alb
- suc de la jumătate de lămâie
- 2 bucățele de unt
- pătrunjel
- sare și piper
- ulei
- parmezan (opțional)
Metodă
Pastele se fierb după indicațiile de pe pachet. Tura asta am folosit tăiței chinezești care au stat 4 minute în apă clocotindă. Am stropit o tigaie teflonată cu ulei și am aurit usturoiul și ardeii iuți cam 30 de secunde. Am adăugat untul și fructele de mare, apoi vinul și am dat focul mai tare să ajungă la temperatura de fierbere. Am dat la mic și am lăsat vinul să se reducă, cam 3-4 minute. Am adăugat pătrunjel proaspăt, sare și piper, apoi am turnat tăițeii deasupra, am stropit cu sucul de la lămâie, și am amestecat bine. Am lăsat cam încă un minut pe foc, ca tăițeii să absoarbă din sosul de vin. Am pus pătrunjel proaspăt și încă puțin piper la servire, și am renunțat la parmezan, că am vrut să păstrez aroma vinului alb, fără să o acopăr. S-aveți poftă!