Ou copt cu andive și roșii

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

10-20 minute.

Nr. porţii

1 persoane.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2-3 felii de roșie proaspătă (sau o lingură de roșii uscate)
  • 2 frunze de andive
  • brânză rasă (eu am folosit parmezan)
  • ulei
  • sare și piper
  • puțină ceapă verde

Metodă

Am uns un bol termorezistent cu puțin ulei, am ordonat feliile de roșii pe fund și am tapetat pereții cu frunzele de andive, am sărat și pipărat, am spart oul cu grijă să nu se spargă gălbenușul, am ras brânză deasupra și l-am băgat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cine preferă gălbenușul moale, lasă totul la cuptor cam 10-12 minute. Teoretic, când albușul e întărit (fapt observabil prin ușa de la cuptor), oul e gata. Cine preferă gălbenușul tare, lasă la cuptor cam 15-20 minute. La servire, am adăugat și niște ceapă verde deasupra și o felie de pâine prăjită lângă. S-aveți poftă!

Imagini

Ou copt

Ou copt cu andive

Ou copt

Ou copt