Paste cu dovleac la cuptor

Dovleacul e un ingredient minunat și suprinzător, noi îl iubim așa că-l mâncăm cât de des se poate. Iar rețeta de paste cu dovleac e una atât de simplă, potrivită pentru un bufet Slow Food, sau pentru acasă, că nu puteam să o țin doar pentru mine.

Prep time ingrediente

15 minute.

Cooking time

35 minute.

Nr. porţii

4 persoane.

Ingrediente

  • o cutie de paste (eu am folosit tagliatelle din grâu dur, fără ou)
  • miezul de la o jumătate de dovleac de dimensiune medie, copt
  • ~ o cutie de iaurt sau ~ 200 g smântână
  • busuioc, salvie, oregano
  • sare și piper după gust
  • ~200g caș proaspăt dat prin răzătoare
  • 1 ou
  • puțin ulei sau unt pentru uns tava de copt

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 180 de grade și pastele la fiert după instrucțiunile de pe pachet.

Într-un bol am amestecat miezul de la dovleac cu iaurtul, ouăle, cașul și mirodeniile. Am obținut un soi de piure cu brânză, mai gros în consistență decât un piure normal și portocaliu la culoare că dovleacul e puternic.

N-am poze de la stadiul ăsta, că am gătit multe chestii în același timp, dar ideea e să nu vă speriați de culoare, mai ales dacă folosiți și ouă de țară.

Am scos și scurs pastele. Am uns un vas cu unt și am pus un strat de paste (cam jumătate din ele), am adăugat compoziția cu dovleac și am întins bine pe toată suprafața, am aranjat încă un strat de paste deasupra (cealaltă jumătate) și am dat la cuptor. 35 de minute. Am scos, am lăsat să se răcească și ăsta a fost unul dintre felurile principale pentru Gustă Slow de toamnă.

S-aveți poftă!

Imagini

Paste cu dovleac

Paste cu dovleac si branza

Leave a Reply