(mini)Pizza cu blat din turte

De lene, de duminică sau de orice altă zi cu friends și carbohidrați la liber.

Turtele despre care e vorba în propoziție sunt mai degrabă flat breads (adică mult mai subțiri decât turtele clasice). Cam ca aici, doar că de data asta am folosit făină albă și făină de ovăz în cantități aproximativ egale. Și praf de chilli fără număr, după preferințe personale.

De-aici până la mini-pizza n-a fost decât un pas. Și vreo 10 minute în plus la bucătărie.

Bonus points pentru cine citește 2  paragrafe despre carbohidrați în pauza de masă. 

 

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

15-20 minute.

Nr. porţii

5 persoane.

Ingrediente

  • 5 turte
  • caș/sau altă brânză de tip întinzăcios (tăiat felii subțiri)
  • o ceapă roșie (felii)
  • 2 castraveți (tăiați felii)
  • o legătură de pătrunjel (tocat)
  • sare, piper
  • 1 ou
  • semințe de susan
  • *Doamne Ferește

Metodă

Am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.

Am bătut oul cu semințele de susan, sare și piper și am întins pe fiecare turtă fierbinte, proaspăt scoasă din tigaie. Am adăugat deasupra felii subțiri de caș(caval) (se întind aproape instant), felii de ceapă roșie, castraveți și pătrunjel.

Mie mi-au încăput 5 turte într-o tavă. Pe care le-am lăsat în cuptor 5 minute. Și-asta a fost tot. Sos iute după gust și putere, și dă-i bătaie.

Alte bonus points pentru cine pune și roșii. Eu n-aveam acasă, și nici chef să ies să cumpăr n-aveam, dar ar fi mers un strat.

Imagini

Pizza din turte

Pizza naan