Jurnalul navigatorului mîncau #2 (29 ianuarie-4 februarie 2015)

jurnalul navigatorului mancau

Salutări,

Ia să vă spun, repede, prin ce pagini Web mi-am mai băgat coada mea stufoasă, de cînd ne-am citit ultima dată.

Cele mai interesante subiecte de lectură, în acest colț de lume, au fost, de departe (literalmente), cele legate de furtunile de zăpadă din Statele Unite. Fie că au făcut ravagii, fie că au părut prea alarmante în ecranele meteorologilor (Galerie despre Snowmaggedon 2015, pe flickr), Ben Richmond, într-un episod de foame atroce, a întrebat un etician cît de ticălos poți fi cînd comanzi mîncare acasă, dacă viscolește. Profesorul de etică îi răspunde, trecîndu-l prin toate curentele mari de etică, de la Artistotel la Kant și Locke. 

Și dacă vine vremea proastă și rămîi izolat în casă? Ar fi bine să știi atunci, Doamne ferește!, dar na, dacă se întîmplă: pîinea și laptele sînt cele mai proaste alimente pentru supraviețuire, așa că nu de stocul acestora ar trebui să fii îngrijorat atunci cînd se anunță cod roșu.

Ei, și, în sfîrșit, ca să terminăm cu vifornița, o profesoară ne spune că e sănătos și amuzant să mănînci zăpadă, atît timp cît e proaspătă și albă. Unde?

Nu știu dacă te încălzește sufletește știrea următoare, dar grăsanii ăia de americani au mîncat, anul trecut, 9 miliarde de burgeri o_O .

Vă las, în încheiere, să căutați articolul echipei de cercetători care a publicat în revista ChemBioChem cum poți să dezfierbi(?) oul fiert.

Pe data viitoare!