Jurnalul navigatorului mîncau #13 (23-29 aprilie)

cafeaua de dimineata

Iupii, 1 mai, vacanță iar! Vremea s-a anunțat așa-și-așa, dar tot ar fi bine să pregătim grătarele, sacii de cărbuni și sacii în care strîngem gunoiul, ca să nu-l lăsăm la rădăcina stejarilor seculari. Și ar fi la fel de bine dacă nu l-am invita nici unul pe Jeb Bush. El candidează la președinția Statelor Unite și ține un regim spartan. Deja a trebuit să își schimbe vechile haine largi și… În fine, noroc! Noi mergem. 

Știai că există o condiție numită sinestezie lexicalo-gustativă cu care cei care se bucură (sau suferă) de aceasta pot simți gustul cuvintelor în timpul unei conversații? James Wannerton a fost intervievat de Motherboard și asta pentru că numele reporteriței, Kate, avea niscaiva gust de ciocolată, care i-a fost pe plac. Omul a fost testat și a salivat zeci de minute. Citește articolul cu și despre Wannerton, omul care poate gusta sunetul.

Încă un site mișto: Fix.com, plin de infografice utile pentru casă, stil de viață și chiar bucătărie. Mi-a atras atenția infograficul despre micul grădinărit de legume de pe lîngă casă. Nici nu știam că poți planta atîtea legume în atîtea recipiente diferite.

Copiii fug vara după fluturi. Atît de firavi, de colorați și de maiestuoși. Și dacă li se așază unul pe umăr sau pe braț se aud țipete de bucurie. Dacă ar ști mamele copiilor cu ce se hrănesc fluturii, s-ar auzi altfel de țipete. Atît fu și cu poezia.

Brittany Wright trebuie să aibă o răbdare formidabilă. Ea strînge boabe de struguri, jumătăți de citrice, roșie cu roșie. Și fiecare fruct sau legumă este de o nuanță diferită. Nici nu îmi pot imagina cum și cît durează să le colecteze. După care le așază în degrade în studioul ei și realizează niște fotografii foarte faine.

O-o, ukrainian fox-sista’! Radioactive sandwich you say? Ne ducem învîrtindu-ne pînă săptămîna viitoare.

Dar ne citim, pa!

credite foto: Worthy of Elegance