Jurnalul navigatorului mîncau #1 (22-28 ianuarie 2015)
Atunci cînd pregătesc materialele propuse în bucătăria Adelicii sau atunci cînd sar din pagină în pagină, fără nici un motiv aparent, găsesc mai mereu subiecte culinare de băgat în seamă. Am să încerc să pun pe foc o oală cu articole interesante de pe Web-ul culinar și, după un clocot scurt, să îi public conținutul aici.
Să vedem ce scoatem în prima săptămînă.
- O veste proastă pentru cine găsește un motiv să se înconjoare cu porcisme pentru că iarna nu există legume. Rădăcinoasele zîmbesc candide prin cămări, așa că motivul nu trece testul cîntarului.
- Mîncatul acelorași feluri de mîncare în fiecare zi nu este un obicei atît de rău pe cît sună (bine, dacă meniul nu constă în coaste cu fasole). Deși diversitatea culinară este mai nutritivă, nu toate bacteriile din mațe sînt mulțumite de combinații, pentru că le este amenințat ecosistemul.
- Un nou imperiu contra-atacă. Și e teribil! Here comes The Shake Shack, mîncarea fast-casual!
- Cartofii prăjiți de la MacDonalds sînt făcuți din cartofi. Vestea rea e că… dar mai bine citește.
- Un fruct la modă în State (oare nu peste tot?): cererea de avocado crește exponențial de la an la an.
Pe săptămâna viitoare!