Hribi

Hribii (sau funghi porcini, cum mai sunt cunoscuți pe la case mai mari) sunt printre ciupercile mele preferate și le-aș mânca non-stop. Și pentru că au un gust foarte fain by default, cred că trebuie gătite cât de simplu, fără bătăi de cap prea mari, pentru că așa sunt puse în valoare cel mai bine.

 

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

5-10 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • o jumătate de kilogram de hribi tăiați bucăți mari
  • 1/3 conservă de roșii (cu tot cu suc)
  • 4 cepe verzi tocate
  • câțiva căței de usturoi* (opțional)
  • o crenguță de rozmarin
  • sare
  • piper negru
  • ulei de măsline
  • 30-40 g unt* (opțional)

Note

Varianta I și cea mai simplă de gătit e cea cu ingredientele opționale. Câteva minute de tras hribii în tigaia cu usturoi și unt sunt suficiente pentru o mâncare rapidă excelentă. Eu m-am lungit puțin și am făcut o variantă II (bună chiar și pentru vegani).

Metodă

Am dezghețat hribii. Într-o oală medie am pus aproape toată ceapa tocată și usturoiul (cățeii întregi sfărâmați) în puțin ulei de măsline la aurit 20-30 de secunde. Am adăugat bucățile de hribi și după vreun minut, când deja începea totul să sfârâie, am turnat deasupra roșiile cu tot cu suc din conservă și crenguța de rozmarin. Am lăsat la foc mic și am învârtit din când în când să nu se prindă, cam 4-5 minute. Am asezonat cu sare și piper proaspăt râșnit, am mai lăsat un minut pe foc și gata. La servire am adăugat restul de ceapă verde și niște germeni de lucernă și broccoli. S-aveți poftă!

Imagini

Hribi

Hribi

Hribi

Hribi