File de cod cu sos asiatic

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

20 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • un file de cod
  • sare și piper după gust
  • suc de la jumătate de lămâie
  • nițel ghimbir proaspăt tocat (cam cât o unghie, că-i aromat tare)
  • 2 căței de usturoi
  • o ceapă albă mică
  • niscaiva semințe de chimen (cam o jumătate de linguriță)
  • o lingură de concentrat de rodii (cine nu are, îmi spune mie să-l învăț cum se face)
  • o lingură ulei de susan
  • 2 linguri de apă (plată?)
  • 3 linguri de mentă (eu am pus uscată, dacă-i proaspătă ajung 2)
  • un dram de garam masala (cât să dea aroma asiatică specifică)

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 180 de grade și am tăiat fileul de cod în 3 bucăți mai subțiri pe care le-am dat cu sare și piper. Tot restul ingredientelor le-am pus la blender și le-am mixat fix un minut, până s-a făcut un sos gros verzui, îndeajuns de lichid încât să-l pot întinde pe bucățile de pește. Am băgat codul la cuptor și l-am lăsat 20 de minute. S-a copt și asta a ieșit.

Gustul zice că experimentul ăsta culinar vine de prin Asia, așa că de-acolo denumirea sosului. S-aveți poftă!

Imagini

File de cod cu sos asiatic

File cod sos asiatic

File cod

File cod cu sos asiatic

File de cod cu sos asiatic