File de cod cu sos asiatic
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
20 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- un file de cod
- sare și piper după gust
- suc de la jumătate de lămâie
- nițel ghimbir proaspăt tocat (cam cât o unghie, că-i aromat tare)
- 2 căței de usturoi
- o ceapă albă mică
- niscaiva semințe de chimen (cam o jumătate de linguriță)
- o lingură de concentrat de rodii (cine nu are, îmi spune mie să-l învăț cum se face)
- o lingură ulei de susan
- 2 linguri de apă (plată?)
- 3 linguri de mentă (eu am pus uscată, dacă-i proaspătă ajung 2)
- un dram de garam masala (cât să dea aroma asiatică specifică)
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 180 de grade și am tăiat fileul de cod în 3 bucăți mai subțiri pe care le-am dat cu sare și piper. Tot restul ingredientelor le-am pus la blender și le-am mixat fix un minut, până s-a făcut un sos gros verzui, îndeajuns de lichid încât să-l pot întinde pe bucățile de pește. Am băgat codul la cuptor și l-am lăsat 20 de minute. S-a copt și asta a ieșit. Gustul zice că experimentul ăsta culinar vine de prin Asia, așa că de-acolo denumirea sosului. S-aveți poftă!