Pentru cine nu știe, Cook It Raw e cam vârful creației gastronomice. Fără restaurante, fără stele Michelin, fără mofturi și critici. Doar o serie de god-chefs.
Rene Redzepi. Albert Adri. Iaki Aizpitarte. Pascal Barbot. Claude Bosi. Massimo Botura. Dave Chang. Ichiro Kubota. Daniel Patterson. Davide Scabin. Alex Atala. Quique Dacosta. Yoshihiro Narisawa. Petter Nilsson. Magnus Nilsson. Frederik Andersson. Hans Valimaki.
Serie care se adună în fiecare an în altă locație și se lasă la dospit. Să facă schimb de idei și să fure cunoștințe de la localnici. Apoi, în ultima seară a excursiei anuale, fiecare dintre ei pregătește un dish inspirat de regiunea respectivă (doar cu ingrediente locale) și definit de experiențele pe care le-a trăit acolo.
De ce Cook It RAW?
Pentru că ideea din spatele fiecărui dish creat acolo e bazată pe bucătăria locală, interpretată în așa fel încât să exploreze și să surprindă ce are mediul, cultura și societatea respectivă mai special și diferit față de oricare alta.