Biscuiți cu unt de arahide

Până nu uit, biscuiții aștia n-au făină, deci teoretic ar trebui să fie buni și pentru cei intoleranți la gluten.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

11 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • 5 linguri sănătoase de unt de arahide (eu am folosit varianta chunky)
  • 5 linguri zahăr brun
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • o jumătate de linguriță praf de copt

Note

În procesul de modelare, precum și în cel de coacere al biscuiților, se va pierde/scurge destul de mult ulei din untul de arahide. Nu ne panicăm degeaba. E strict chimie și e perfect normal să se întâmple asta.

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 180 de grade. Am mixat toate ingredientele într-un mixer robot (Simona mi-a atras atenția că se înțelege aiurea, că mixerul are alte palete), că untul de arahide tare greu se dă la omogenizat la mână, cam un minut, până am obținut o pastă uleioasă care nu se mai lipește de lamele robotului.

Am format bile cam de mărimea unei bomboane Rafaelo, au ieșit în total 14 și le-am pus într-o tavă pe hârtie de copt. Ca să transform bilele în biscuiți, le-am apăsat cu o furculiță direct în tavă, apoi am presărat încă puțin zahăr brun deasupra. Aș fi vrut zahăr granulat, dar n-a fost să fie de data asta.

Am dat tava la cuptor 11 minute, timp în care biscuiții devin crocanți pe exterior și rămân moi și pufoși pe interior. Am lăsat apoi la răcit înca 4-5 minute și gata. S-aveți poftă!

Imagini

Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide