Ciocolata Raw

Ținând cont cât de maniacă sunt cu ciocolata (pentru cunoscători există niște true stories despre cantitățile, să le zicem elaborate, de Mars pe care le mâncam zilnic într-o vreme, precum și despre niște recorduri la consum de ciocolată care încă stau în picioare) și câte am încercat – de la super high end fancy nomness făcute de super branduri europene cu istorie și skill, la chestii handmade vândute la tarabă și ambalate ca și cum ar fi fost pentru un alt soi de consum, e greu să mă mai surprindă ceva la produsul ăsta.

De aici uimirea la descoperirea unui desert atât de simplu, atât de rapid și atât de fantastic de bun. Un desert în care simți toate aromele, gustul individual al fiecărui ingredient în parte, pe o textură fină. Sugar free awesomeness with a spicy twist că deh, unii pun chilli și în pâine.

Să mai zic că e basically făcută din 3 ingrediente? În 5 minute?

Ca să parafrazez un slogan de advertiseri clasici în viață – ciocolata raw (după gustul propriu) e probably the best chocolate in the world. Do try this at home, că-i păcat să rămâna doar un produs de nișă vândut la hiper-preț în librării.

Bon appetit.

P.S. Sugestie pentru cine-și face ciocolată raw (până-mi ajunge mie următorul stash de unt de cacao): adăugați și puțină sare (că eu am vrut, dar am uitat). Sarea de calitate pune în evidență ciocolata și accentuează gustul, așa că n-aveți nimic de pierdut.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

5-7 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 50g unt de cacao
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri miere
  • o păstaie de vanilie
  • chilli, o caisă tocată, migdale tocate

Note

În mod normal se folosește sirop de agave în loc de miere. Și lecitină (de soia în general, de floarea soarelui uneori) pentru looks & feel. Eu n-aveam și am schimbat/renunțat. Dar cred că merge și sirop de arțar în loc de miere, pentru cui îi place aroma specifică.

Metodă

Am topit untul de cacao la bain-marie. Foc mic, fără ca olicioara cu untul de cacao să atingă apa (care NU trebuie să clocotească, ci să stea constant la temperatura de fierbere) din oala care e pe foc.

Am adăugat cacaoa și am omogenizat cu o spatulă. Am mutat de pe foc, am adăugat și mierea (am ajuns la 3 linguri după ce-am gustat în prealabil, s-ar putea să vă placă cu mai multă miere) și vanilia și le-am încorporat.

Conținutul obținut l-am turnat în forme de silicon pentru cupcakes (mi-au trebuit 6, plus una de hârtie), pe care le-am umplut cam 1/4. Am adăugat chilli, migdale tocate și/sau bucăți de caisă (după cum mi-a venit inspirația de moment) și am băgat la congelator. 30 de minute.

Dacă mai rămâne ceva după primul atac, se păstrează la rece.

That’s it. Best chocolate there is. Enjoy.

Imagini

Ciocolata raw

Ciocolata raw cu caise

 Ciocolata raw

Ciocolata raw cu visine