Chipsuri din sfeclă

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

50-60 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 2 sfecle
  • sare grunjoasă
  • ulei
  • 2 lingurițe de muștar cu piper
  • 4 lingurițe de smântână
  • o linguriță de brânză cu mucegai
  • piper
  • pătrunjel proaspăt
  • Note

    Chipsurile astea sunt super delicioase, doar că e bătaie mare de cap până-s gata. Sau am greșit eu temperatura de preîncălzit la cuptor, și de aia a durat atât de mult până s-au făcut. Oricum a meritat.

    Metodă

    Am pus cuptorul la preîncălzit la 150 de grade (pentru că n-aveam idee cam la cât ar trebui pus pentru sfeclă. Tura viitoare îl pun la 170, cred că va merge mai repede). Am curățat sfecla și am tăiat-o felii subțiri pe care le-am întins direct în tavă, pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei cu rozmarin. Am stropit totul cu sare grunjoasă și am dat la cuptor 30 de minute. Când a sunat alarma și m-am uitat în cuptor, feliile de sfeclă arătau a chipsuri doar pe jumătate, așa că le-am întors, am mai pus niște sare grunjoasă și am băgat iar la cuptor, încă 20 de minute.


    Am întins feliile de sfeclă (cele subțiri și mici erau deja uscate și transformate în chipsuri) pe bețe de frigărui și cât s-au răcit, s-au uscat și restul.

    Între timp, am făcut un dip din restul ingredientelor: smântână, muștar, brânză cu mucegai (am folosit Danish blue) și puțin piper, iar la final am pus și o mână de pătrunjel proaspăt, mărunțit. Să vă fie de bine!

    Imagini

    Chipsuri

    Chips

    Chipsuri sfecla