Chipsuri din sfeclă
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
50-60 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 2 sfecle
- sare grunjoasă
- ulei
Note
Chipsurile astea sunt super delicioase, doar că e bătaie mare de cap până-s gata. Sau am greșit eu temperatura de preîncălzit la cuptor, și de aia a durat atât de mult până s-au făcut. Oricum a meritat.
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 150 de grade (pentru că n-aveam idee cam la cât ar trebui pus pentru sfeclă. Tura viitoare îl pun la 170, cred că va merge mai repede). Am curățat sfecla și am tăiat-o felii subțiri pe care le-am întins direct în tavă, pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei cu rozmarin. Am stropit totul cu sare grunjoasă și am dat la cuptor 30 de minute. Când a sunat alarma și m-am uitat în cuptor, feliile de sfeclă arătau a chipsuri doar pe jumătate, așa că le-am întors, am mai pus niște sare grunjoasă și am băgat iar la cuptor, încă 20 de minute.
Am întins feliile de sfeclă (cele subțiri și mici erau deja uscate și transformate în chipsuri) pe bețe de frigărui și cât s-au răcit, s-au uscat și restul. Între timp, am făcut un dip din restul ingredientelor: smântână, muștar, brânză cu mucegai (am folosit Danish blue) și puțin piper, iar la final am pus și o mână de pătrunjel proaspăt, mărunțit. Să vă fie de bine!