Cartofi copți cu rozmarin. Mujdei bonus

Uitasem cât de buni sunt cartofii ăștia, noroc de Vio că mi-a făcut poftă aseară. Și numai bine, că la cartofi cu rozmarin merge și-un pahar de vin roșu (cine știe de care?), chiar dacă lipsește friptura.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

20 minute.

Nr. porţii

4 persoane.

Ingrediente

(pentru 4 oameni, din care doar 2 mănâncă mujdei de usturoi)

  • 20 de cartofi mici
  • un mănunchi de rozmarin
  • 3 căpățâni de usturoi
  • sare și piper (după gust)
  • ulei de măsline
  • jumătate de conservă de roșii (sau smântână, sau orice alt ingredient folosibil la mujdei)

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 220 de grade. Am spălat cartofii cu tot cu coajă (e musai să fie mici că se fac mai repede) și i-am tăiat în jumătăți sau sferturi (pe ăia mai mari). I-am aruncat într-o tavă. I-am stropit cu ulei de măsline, sare și piper. Am împrăștiat pe lângă ei toți cățeii dintr-o căpățână de usturoi, plus rozmarinul tocat și am băgat la cuptor 20 de minute.

Între timp am pus în blender (trăiască lenea care tehnologizează orice) celelalte 2 căpățâni de usturoi, ulei de măsline, sare, piper și roșiile cu tot cu suc. 10 secunde de pulsat au fost îndeajuns să obțin un mujdei optim. A sunat și alarma de la cuptor că-s gata cartofii, așa că am trecut la porcăială. S-aveți poftă!

Imagini

Cartofi copti cu rozmarin si mujdei

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofi copti cu rozmarin si mujdei de usturoi