Biscuiți cu migdale

Mai întâi cred că e cazul să explic care-i treaba cu biscuiții de ovăz (că tot apar randomly în diverse experimente). Încă mai am leftovers (adică făină din biscuiți, care nu se strică în cămară) de la desertul pentru Linguri Curioase de luna trecută și mai adaug la diverse, când îmi amintesc de ei.

Pentru biscuiții de migdale nu sunt neapărat necesari, dar ajută. În plus, se poate mări puțin (cu o jumătate de cană) și cantitatea de migdale folosită, ca să aibă aromă și gust mai puternice. But all in all, mie-mi plac biscuiții ăștia foarte mult și sper să vă placă și vouă.

Prep time ingrediente

5-10 minute.

Cooking time

15-18 minute.

Nr. porţii

4 persoane.

Ingrediente

  • 2 pumni de migdale
  • 2 albușuri de ou
  • 2-3 lingurițe de esență de vanilie
  • zahăr după gust (eu am folosit 3 linguri de zahăr brun)
  • flakes de migdale
  • 6-7 biscuiți de ovăz (opțional)

Note

Varianta vegană la biscuiții ăștia e cu semințe de in și apă în loc de albușuri de ou.

Metodă

Așadar, am pus cuptorul la 175 de grade. Am blenduit migdalele până s-au făcut aproape făină. Nu le-am dat nici prin sită, tocmai pentru a păstra din textura crunchy pe care o dau bucățelele mai mari de migdale rămase. Apoi, într-un castron de salată am amestecat praful de migdale cu cel de biscuiți, cu zahărul, esența de vanilie și albușurile de eu până am obținut un fel de aluat.

Am pus hârtie de copt într-o tavă. Am făcut bile (din aproape o linguriță de aluat) pe care le-am aplatizat direct în tavă și câte un flake pe fiecare biscuit, după care i-am dat 15 minute la cuptor. Unele cuptoare s-ar putea să aibă nevoie de 2-3 minute în plus. Ideea e să fie aurii pe exterior, cu textura specifică de cookie.

I-am scos, lăsat la răcit (exteriorul rămâne crocant și interiorul seamănă la textură și gust cu macarons) și gata. S-aveți poftă!

Imagini

Biscuiti cu migdale

Biscuiti cu migdale

Biscuiti cu migdale

Biscuiti cu migdale