Aperitiv cu brânză de capră și migdale
Prep time ingrediente
20-30 minute.
Nr. porţii
4-10 persoane.
Ingrediente
- 1 bucată serioasă (de vreo 450-500g) de brânză de capră (la textură e similară cu feta, așa că rețeta e deschisă și pentru alte experimente)
- 2 cutii de Almette classic (sau orice alt cream cheese preferat)
- 45-50 de boabe mici de struguri
- sare și piper după gust
- migdale (vreo 200 de grame)
- chives sau orice alt fel de verdeață care se poate toca (coriandru, busuioc, pătrunjel) – e important boschetul proaspăt de verdeață și nu plicurile de condimente
Metodă
Din cantitățile de aici ies cam 45-50 de bile. Am amestecat brânza de capră cu Almette și sare și piper după gust și am băgat apoi la frigider. Între timp, se toacă migdalele (nu prea mărunt, e importantă textura lor), la fel și firele de chives (busuioc, pătrunjel, sau ce ierburi se folosesc) și le-am pus la comun într-un bol. Am scos amestecul de brânză de la frigider și am modelat (cu ajutorul unei bucăți de celofan sau pentru cine deține un icecream scoop, s-ar putea să fie simplificat procesul și mai mult) bile în care am băgat câte o bobiță de strugure. Fiecare bilă astfel obținută a trecut prin amestecul de migdale și ierburi. La final le-am băgat iar la rece (peste noapte), dar o oră-două sunt suficiente. Ăsta e un aperitiv care merge la zile mari și evenimente mai de soi, dar și acasă pentru că tare-s bune. S-aveți poftă!