Conopida e în centrul atenției în perioada asta, iar cine nu prea o bagă în seamă de obicei, rău face. Este una dintre cele mai sănătoase legume și pe care o poți găti în fel și chip. Dacă te-ai săturat de conopidă pane și conopidă murată, ai mai jos 10 idei care o scot din anonimat. Click pe poze pentru rețete, #meatlessMonday style:
Chiftele de conopidă și linte
de la Rețete ca la Mama
Testate și adorate! Am mai încercat chiftele vegetariene, dar astea mi-au plăcut cel mai mult, sunt consistente, super gustoase și mi-a părut rău că nu am făcut mai multe. Laura Laurențiu propune burgeri vegani cu chiftelele astea, noi le-am mâncat cu sos de iaurt usturoiat.
Ciorbă de conopidă cu mărar și leuștean
de la Mentă și rozmarin
O rețetă cu gust de acasă, așa ne-o prezintă Andra de la Mentă și Rozmarin, și drept să vă spun chiar m-a apucat dorul când am citit-o. Când mă uit la fotografii simt gustul acru și parfumul de leuștean, mi-ar mai trebui o mamă care să facă ciorba și să mă cheme la masă.
Pizza cu blat de conopidă
de la Edith’s Kitchen
I heart pizza, dar nu neapărat și aluatul de pâine. Blatul de conopidă mi se pare o alegere mult mai sănătoasă și mă scutește și de frământat. Cu topping-urile vă descurcați, sky is the limit.
Supă cremă de conopidă cu cipsuri de mămăligă și salsa de trufe
de la Kiss the cook
Nu știu ce nu ar fi suficient de convingător la rețeta asta, toată combinația de ingrediente sună minunat. O simplă supă cremă de conopidă nu m-ar fi tentat, asta trebuie să fie excepțională.
Pate de conopidă cu turmeric
de la Lecturi și arome
În lipsă de idei pentru micul dejun sau gustările din timpul zilei? Încearcă niște tartine cu pate cremos de conopidă, care se face repede și simplu. Turmericul is a nice touch.
Curry de conopidă cu lapte de cocos
de la Blog cu legume
Arome inedite și textură catifelată de la laptele de cocos. O poți mânca așa sau cu niște orez lângă. Prăjește înainte puțin praful de curry dacă vrei o aromă mai puternică sau, și mai bine, folosește pastă de curry.
Risotto cu parmezan și conopidă
de la Gourmandelle
Am o chestie cu risotto, ați cam observat. Și pe ăsta îl trec pe lista de rețete care trebuie testate, este cremos și light. Cimbrul proaspăt îi dă un gust aparte și s-ar putea să fie bun și gustos și cu orez brun.
Salată de quinoa cu conopidă, ciuperci și feta
de la Just love cooking
Gusturi tari, texturi diverse și o grămadă de nutrienți, ce ți-ai putea dori mai mult de la o salată de toamnă? O poți mânca rece sau caldă.
Conopidă cu miere și salvie la cuptor
de la Arome de poveste
Îmi plac rețetele care te cuceresc cu ingrediente simple și puține, dar bine alese. Salvia e cheia acestei rețete, îi conferă conopidei un gust proaspăt, puțin picant, ușor mentolat.
Conopidă cu afine și nuci caju
de la Adelicii
Ce poți face cu doar 2-3 ingrediente în 10 minute? Transformi total o conopidă fadă în ceva super delicios, totally drooling material după cum spune Adela.
Sper că lista mea de rețete o să vă determine să vă împăcați mai bine cu conopida, eu sigur o să mănânc și mai des. Happy Meatless Monday!