Vinete umplute
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
15-20 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o vânătă
- 2 ciuperci champignons
- 1 morcov
- o jumătate de ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt
- coriandru (cam o jumătate de linguriță)
- piper și sare după gust
Metodă
În mod clasic, umpluturile de legume conțin orez. Eu am renunțat complet la el și am încercat să fac în așa fel încât vânăta să nu aibă gustul specific de nicotină (de care nu-s mare amatoare). Așa că am tăiat-o pe lung în două jumătăți, am scos miezul și l-am pus într-un bol, după care am uns jumătățile cu usturoi. Am dat deoparte.
Într-o tigaie am sotat ciupercile și morcovul cu ceapă, coriandru, sare, piper și usturoi, cam 5-6 minute. Ciupercile vor lăsa multă apă care trebuie scursă. La final am adăugat și miezul de la vinete (tocat mărunt) și pătrunjelul proaspăt și am amestecat rapid să obțin un soi de compoziție omogenă, cu care am umplut cele două jumătăți de vinete. Le-am învelit apoi în folie de aluminiu și le-am băgat în cuptor 15-20 de minute. La 200 de grade. Și gata. Merg cu orice. Chiar și numai cu extra mujdei de usturoi. S-aveți poftă!