O variantă hiper-mega-rapidă de varză călită, ca alternativă vegană la rețetele clasice.
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
10 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o varză mică (sau o jumătate de varză mai mare), frecată cu sare
- 2 morcovi dați prin răzătoare
- 2-3 căței de usturoi
- o jumătate de ceapă
- o bucată de ghimbir proaspăt (tocat mărunt, sau dat prin răzătoare)
- sare și piper
- ulei
- oțet
Metodă
Am pus ceapa tăiată la călit într-o tigaie cu puțin ulei, pe foc mediu spre mare. După vreun minut am adăugat ghimbirul (atenție cu ghimbirul ca e foarte aromat și prea mult ascunde toate celelalte arome) și usturoiul zdrobite și am mai lăsat un minut să iasă aromele din ele, apoi am adăugat și varza tăiată și frecată puțin cu sare mare, și morcovul dat prin răzătoare.
Am sărat și pipărat după gust, am dat focul la mic și a durat cam 7-8 minute cu amestecat din când în când până am simțit (și am gustat) că e gata. La final am adăugat puțin oțet (mulțumesc, Raluca, de la tine cu acritul verzei călite cu borș mi-a venit ideea), am mai amestecat puțin să ajungă pe toată varza, am luat de pe foc și am mâncat fierbinte. Să vă fie de bine!