Sparanghel cu sos de migdale și rodii
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
20 minute.
Nr. porţii
1 persoane.
Ingrediente
- 4-5 bucăți de sparanghel proaspăt
- sare și piper negru
- unt (cam 50g)
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 2-3 linguri de reducție de rodii
- 10-15 fulgi de migdale
Metodă
Am spălat, curățat și condimentat sparanghelul cu sare și piper și l-am pus 15 minute în cuptor la 170 de grade. Aproape de finalul celor 15 minute, am topit untul într-o tigaie, am adăugat reducția de rodii și zeama de lămâie și am amestecat cu o lingură de lemn constant, să păstrez sosul omogen. Am scos sparanghelul din cuptor și l-am tras repede prin amestecul de unt și rodii, cât să ajungă pe toată suprafața legumei. Am mutat sparanghelul pe o farfurie. În aceeași tigaie și prin același sos am tras (10 secunde) și fulgii de migdale, pe care i-am turnat apoi cu restul de pseudo-reducție peste sparanghel. Dinner is served. S-aveți poftă!