Sparanghel cu sos de migdale și rodii

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

20 minute.

Nr. porţii

1 persoane.

Ingrediente

  • 4-5 bucăți de sparanghel proaspăt
  • sare și piper negru
  • unt (cam 50g)
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2-3 linguri de reducție de rodii
  • 10-15 fulgi de migdale

Metodă

Am spălat, curățat și condimentat sparanghelul cu sare și piper și l-am pus 15 minute în cuptor la 170 de grade. Aproape de finalul celor 15 minute, am topit untul într-o tigaie, am adăugat reducția de rodii și zeama de lămâie și am amestecat cu o lingură de lemn constant, să păstrez sosul omogen. Am scos sparanghelul din cuptor și l-am tras repede prin amestecul de unt și rodii, cât să ajungă pe toată suprafața legumei. Am mutat sparanghelul pe o farfurie. În aceeași tigaie și prin același sos am tras (10 secunde) și fulgii de migdale, pe care i-am turnat apoi cu restul de pseudo-reducție peste sparanghel. Dinner is served. S-aveți poftă!

Imagini

Sparanghel cu sos de unt, rodii si migdale

Sparanghel cu sos de unt, rodii si migdale

Sparanghel cu sos de unt, rodii si migdale

Sparanghel cu sos de unt, rodii si migdale