Somon marinat, la cuptor

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

15-20 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • o bucată de somon
  • sos de soia
  • suc de la o lămâie
  • praf de chili / zahăr brun
  • busuioc
  • ienibahar
  • sare
  • mărar
  • orez sălbatic

Note

Cu praf de chili, iese o marinadă picantă tare. Pentru cine e mai cu dulcele, aș scoate chili și aș pune o jumătate de linguriță de zahăr brun în loc.

Metodă

Am pus somonul crud la marinat 10 minute într-un dressing din sos de soia, suc de lămâie, jumătate de linguriță praf de chili, sare, ienibahar și frunze de busuioc proaspăt. Cât s-a marinat somonul, am fiert orezul după instrucțiunile de pe pachet și am pus cuptorul la încălzit la 210 grade.

Am pus apoi somonul într-un vas termorezistent, am turnat restul de marinadă deasupra, și am băgat la cuptor 15 minute. În funcție de grosimea bucății de somon, trebuie lăsat la cuptor +/- 2-3 minute. Când a fost gata, am scos de la cuptor, am pus pe farfurie peste orez (pe care l-am lăsat natural, fără extra condimentări), am mai adăugat niște mărar deasupra (mergea și busuioc, dar nu mai aveam) și am mâncat cu poftă, că a fost delicios. Să vă fie de bine.

Imagini

Somon marinat

Somon cu orez