Somon marinat, la cuptor
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
15-20 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o bucată de somon
- sos de soia
- suc de la o lămâie
- praf de chili / zahăr brun
- busuioc
- ienibahar
- sare
- mărar
- orez sălbatic
Note
Cu praf de chili, iese o marinadă picantă tare. Pentru cine e mai cu dulcele, aș scoate chili și aș pune o jumătate de linguriță de zahăr brun în loc.
Metodă
Am pus somonul crud la marinat 10 minute într-un dressing din sos de soia, suc de lămâie, jumătate de linguriță praf de chili, sare, ienibahar și frunze de busuioc proaspăt. Cât s-a marinat somonul, am fiert orezul după instrucțiunile de pe pachet și am pus cuptorul la încălzit la 210 grade.
Am pus apoi somonul într-un vas termorezistent, am turnat restul de marinadă deasupra, și am băgat la cuptor 15 minute. În funcție de grosimea bucății de somon, trebuie lăsat la cuptor +/- 2-3 minute. Când a fost gata, am scos de la cuptor, am pus pe farfurie peste orez (pe care l-am lăsat natural, fără extra condimentări), am mai adăugat niște mărar deasupra (mergea și busuioc, dar nu mai aveam) și am mâncat cu poftă, că a fost delicios. Să vă fie de bine.