Somon în crustă de coriandru
De departe un fel preferat de mâncare. Varianta asta e prăjită în tigaie, dar aceeași Mărie, cu altă pălărie se obține și dacă bag somonul în cuptor și-l las 10-15 minute.
Bonus, am inclus și un dip cu tahina pe care l-a inventat cineva parcă special pentru somonul ăsta.
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
5-7 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- un file de somon
- 1-2 linguri de ulei cu rozmarin
- 2 lingurițe de quinoa
- 1 linguriță coriandru
- sare
Pentru sosul cu tahina:
- 3 căței de usturoi
- zeama de la o lămâie și jumătate
- 2 lingurițe de tahina
- puțin pătrunjel proaspăt
- sare
Metodă
Am amestecat quinoa cu coriandru și cu sare și am acoperit bine tot fileul de somon (inclusiv pe margini și pe partea cu piele) cât s-a încălzit o tigaie cu puțin ulei pe foc mediu. Am pus somonul în tigaie, l-am lăsat cam 3-4 minute și apoi l-am întors și l-am mai lăsat vreo 2 minute.
Între timp, am pus toate ingredientele pentru sosul de tahina la blender și am mixat 20-30 de secunde, până s-a făcut un sos cu consistență de smântână. O minunăție, nu alta. Să vă fie de bine.