Sandviș cu fenicul și pastă iute

În loc de multe stereotipii care se trec de la o generație la alta, Africa ar trebui cunoscută pentru mâncarea incredibil de simplă și de gustoasă. Experimentul ăsta e inspirat de piri-piri și cele mai bune amestecuri de ardei iuți pe care le-am mâncat acolo.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

2 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • câteva felii de pâine
  • fenicul
  • ardei iuți uscați
  • o jumătate de ceapă galbenă
  • 1 linguriță garam masala
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță praf de chilli
  • 3-4 căței de usturoi
  • ghimbir proaspăt
  • o roșie
  • busuioc
  • parmezan

Metodă

Am pus în tigaie la foc iute roșia decojită și tăiată cubulețe, usturoiul tăiat, ghimbir (cât o unghie) proaspăt dat prin răzătoare, ceapa tăiată subțire, ardeii iuți tăiați, plus toate prafurile și am amestecat vreo 2 minute cât s-a omogenizat totul într-o pastă de consistență aproape solidă. Am mai adăugat puțin busuioc proaspăt deasupra, apoi am luat de pe foc și-am pus deoparte. Cât s-a prăjit pâinea, am tăiat feniculul și parmezanul felii. Am uns cu simț de răspundere fiecare felie de pâine prăjită cu pastă iute, am pus deasupra fenicul, parmezan și încă o tură de busuioc proaspăt și asta a fost tot. Să vă fie de bine!

Imagini