Salată de cartofi cu somon
În bucătărie e mereu loc de inventat și adaptat. Așa și cu acest experiment, venit la sugestia Cristianei (căreia îi transmit și pe calea asta La mulți ani! plini de voie bună și împliniri), experiment pe care-l puteți vedea pas cu pas și la TV.
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
10 minute.
Nr. porţii
4 persoane.
Ingrediente
- 200g somon afumat
- 8 cartofi medii
- smântână
- muștar cu boabe
- sare, piper
- opțional, oțet sau suc de lămâie
- arpagic/mărar/tarhon (sau altă verdeață pentru servit)
Metodă
Am curățat, tăiat și fiert cartofii. Am tăiat și somonul feliuțe subțiri. Am făcut sosul (din ochi, așa că e greu să cuantific fiecare ingredient în parte, dar în funcție de preferințe, se ajustează mereu până se obține gustul preferat) din smântână, muștar, sare și piper. Muștarul pe care l-am folosit are whisky în compoziție și e îndeajuns de acid încât sosul să nu ceară extra oțet sau lămâie. Am omogenizat bine, iar la final am adăugat arpagic proaspăt tocat mărunt, mărunt. Am pasat cartofii fierbinți la modul grosier, să rămână bucăți îndeajuns de mari și i-am amestecat cu feliuțele de somon. Am pus sos peste salata astfel obținută și am servit totul cald. Asta e tot. S-aveți poftă!