Salată cu ceapă caramelizată
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
5-6 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- roșii cherry
- un ardei kapia
- rucola
- o ceapă galbenă
- parmezan
- ulei
- sare și piper
- o lingură de zahăr brun
Metodă
Am tăiat ceapa julien (na că am mai învâțat și ceva terminologie culinară) și am tras-o un minut la tigaie în puțin ulei.
Pentru cine vrea mai dulce și caramelizat la modul serios, procesul e ușor altul. Se pune inițial zahărul la topit, și apoi se adaugă ceapa, care se lasă cam 5-6 minute pe foc, ca să prindă dulceață și crănțăneală de zahăr. Dacă mergeți pe varianta asta, folosiți, de preferință și din motive de sănătate, zahăr brun.
Într-un bol separat am făcut salata cu roșii cherry, ardei și rucola. Când s-a caramelizat ceapa, am pus pe o farfurie mai întâi salată, apoi ceapă și parmezan de final.
Scurt și la obiect. Să vă fie de bine.