Salată caldă cu orez și legume
Inițial nu aveam de gând să public experimentul ăsta, dar pentru că poza cu ghicitul de pe facebook s-a dovedit foarte populară, m-am gândit că poate sunt și doritori de experimentat așa că here it goes.
Prep time ingrediente
5-10 minute.
Cooking time
20-30 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o jumătate de cană de orez sălbatic
- un dovlecel verde mediu
- un morcov mai mare
- 1 porumb fiert, sau 5-6 baby, sau o jumătate de conservă de porumb
- 3-4 cepe verzi
- 3-4 căței de usturoi
- 2 lingurițe de muștar (eu am folosit unul cu piper verde)
- oțet balsamic (cam 2 linguri)
- piper
- sare
- oregano (sau busuioc proaspăt)
- frunze de valeriană
Note
Cui nu-i e lene să mai stea nițel în bucătărie, niște carne friptă și un pahar de Pinot par să meargă de minune.
Metodă
Am pus orezul la fiert după instrucțiunile de pe pachet și când a început să fiarbă apa, m-am apucat de pregătit celelalte ingrediente pentru salată. Am pus cățeii de usturoi și ceapa verde tocată în tigaie la foc mediu și le-am lăsat cam 30-40 de secunde să se aromeze înainte să adaug dovlecelul tăiat cuburi și morcovul tăiat cubulețe. Am dat focul la mic, și am lăsat legumele cam 6-7 minute să se aurească. Aproape de final am pus bucățile de porumb (eu am folosit baby corn la conservă așa că n-a fost nevoie să fierb nimic în prealabil), sare, piper și oregano după gust și am mai lăsat cam un minut pe foc. Între timp orezul s-a fiert, așa că l-am adăugat peste legume în tigaie. La fel am făcut și cu un semi-dressing din muștar, oțet balsamic și oregano. Am amestecat totul ca să omogenizez, am pus deasupra câteva frunze de valeriană și gata.
Fără nimic lângă e o mâncare sățioasă pentru leneși și vegani. S-aveți poftă!