Salată Adelicii
Weekendul trecut am primit niște muștar mofturos de undeva de pe ruta Belgia-Franța și am vrut să-l potrivesc neaparat cu ceva bun, bun. Așa s-a născut următoarea salată, pe care o recomand oricui vrea ceva răcoros și cel puțin interesant la nivel de amestec de arome și gust.
E rapidă, adaptabilă, și, mai ales suprinzătoare la gust. Pentru că am făcut-o pe instinct din ce s-a nimerit prin frigider are numele ăsta. La fel de bine putea fi doar o înșiruire de ingrediente.
Vreți nectarine coapte bine și să trecem la treabă.
Prep time ingrediente
5 minute.
Nr. porţii
gustare pentru o persoană
Ingrediente
- o jumătate de fenicul feliat
- o nectarină
- 2 lingurițe de quinoa
- 10-20 boabe de fistic
- o mână de germeni de schinduf
- o felie de somon afumat
Dressing:
- suc de la o lămâie mică
- o lingură ulei de măsline
- o lingură muștar cu piper
- o lingurița muștar Dijon cu afine
- o lingură de oțet de mere
Metodă
Am amestecat nectarina tăiată în bucățele, feniculul în fâșii, fisticul curățat – într-un castron.
Într-un (alt) bol am amestecat toate componentele pentru dressing până am obținut consistența pe care o doream, după care am turnat totul în castronul cu salată. În farfurie am pus salata pe o felie de somon afumat care a preluat minunat din aromele de nectarină și din cele astringente din dressing. Cred că dacă aș fi avut răbdare să o las puțin la frigider (10-15 minute) să le dau timp ingredientelor să prindă răcoare și să-și amestece aromele mai bine, ar fi fost și mai și. Să vă fie de bine.