Pui picant cu nuci caju
Nu gătesc în general carne (cu excepția peștelui și a fructelor de mare), dar puiul ăsta iese foarte bine și m-am gândit să vă spun și vouă despre el, poate vă place.
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
30 minute.
Nr. porţii
2-4 persoane.
Ingrediente
- pulpe superioare de pui, dezosate
- 4-5 căței de usturoi
- o mână de nuci caju
- 2 linguri de muștar cu boabe
- 2 linguri de sos de soia
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de apă
- o mână de pătrunjel verde
- 2 ardei iuți
- sucul de la un lime
- sare și piper după gust
Metodă
Mai întâi fac un fel de pseudo-marinadă pentru pui din nucile caju, usturoi tăiat mărunt, muștar, sos de soia, ulei, pătrunjel, ardei iuți, lime și apă. Plus sare și piper după gust. Procesul ăsta are loc fie la mână, fie la blender (pentru salvat timp). În blender se mixează bine 20-30 de secunde cât să se amestece toate ingredientele, dar să mai rămână ceva consistență la nucile caju. După care iau fiecare pulpiță, o dau cu sare și piper și o ung sănătos cu amestec de ăsta picant cu nuci caju. Dacă mai rămâne mix, nu-i nimic, îl folosesc puțin mai târziu. Teoretic, după ce toate pulpele-s bine unse, ar trebui să mai stea ceva vreme, să se aromeze/marineze. De obicei, eu le mai las cât se încălzește cuptorul la 210 grade. După care le pun la făcut, cam 20-30 de minute. De data asta, am făcut mixul la mână și am acoperit pulpele cu bucăți de nuci caju înainte să le dau la cuptor. A ieșit o nebunie, sucurile din marinadă și din pui au dat o aromă și un gust fantastic. Dacă rămâne extra mix (făcut în blender), se folosește la servire, peste puiul proaspăt scos din cuptor. S-aveți poftă!