Plăcintă cu praz

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

40 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • 3 bucăți de praz
  • caș proaspăt
  • puțin lapte
  • 2 bucăți de unt
  • un ou
  • o lingură de smântână
  • 2 lingurițe muștar (eu am folosit de Dijon)
  • sare
  • piper
  • foi de plăcintă (cam jumătate de pachet din magazin), sau aluat făcut în casă

Metodă

Mai întâi am pus cuptorul la preîncălzit la 200 de grade. Apoi am tăiat prazul și l-am untuit pe aragaz 3-4 minute cât să se înmoaie. Am adăugat lapte și muștar, sare și piper după gust și am amestecat la foc mic încă vreun minut, după care am dat deoparte și m-am apucat de umplut foile de plăcintă.

Am folosit jumătate de pachet de foi, pe care le-am uns individual cu unt înainte să le aranjez una peste alta într-o formă mare de tartă. Am turnat umplutura de praz și am adăugat caș fărâmițat peste. Când se întind foile în formă, parțial dau pe afară, așa că le-am folosit și pe alea ca să împachetez complet umplutura.

Printre buzunarele formate, am mai pus caș și am uns cu ou bătut cu o lingură de smântână și puțină sare. La final, am întins și deasupra ou, am asezonat cu oregano și am băgat la cuptor. 20 de minute la 200 de grade și încă 10 la 180. Am lăsat câteva minute să se răcească și am făcut un festin de noapte (da, știu, nu foarte sănătos la ora aia), dar arăta atât de bine! Azi am început ziua cu încă o bucată, că prazul e plin de vitamine (B6, C, K și fier) și ne ține sprinteni. S-aveți poftă.

Imagini

Placinta cu praz

Placinta cu praz

Placinta cu praz

Placinta cu praz