Piure de țelină
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
10 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o țelină jumătate
- 30-40 grame unt (un cub)
- sare și piper după gust
- smântână (opțional)
Metodă
Am curățat țelina, am tăiat-o cuburi (ca pe cartofii pentru piure) și am pus-o la fiert. Maxim 10 minute de când clocotește apa sunt de ajuns. Am scurs țelina și am mutat-o într-un castron în care am adăugat untul, sare și piper. Cu un blender vertical am mixat până s-a făcut piureul la consistența dorită. Pentru cei care preferă consistența mai grasă, la etapa asta se adaugă și 2-3 linguri de smântână.
Chiar înainte de servire, am adăugat și câteva icre de somon, pentru contrast și textură. Am mâncat și cu puțin busuioc, as I was in the mood for some. În mod clasic, piureul de țelină (fără icre) e o garnitură potrivită pentru carne roșie și vânat pe care le potențează într-un mod plăcut. S-aveți poftă.