Piure de cartofi și păstârnac cu camembert
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
10 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 2 cartofi
- o bucățică de camembert
- 2 căței de usturoi
- 3-4 rădăcini de pătrunjel
- sare și piper
- lapte sau iaurt
- 2-3 frunze proaspete de busuioc
Note
Am mâncat piureul cu o salată făcută din următoarele ingrediente:
- o sfeclă mică
- o mână de pătrunjel proaspăt
- o ceapă verde
- un usturoi verde
- o roșie
- un castravete
- o mână de spanac
- o lingură de ulei de măsline
- sare și piper
- oțet de mere
- suc de la o jumătate de lămâie
Metodă
Am curățat cartofii și păstârnacul, le-am tăiat în cubulețe și le-am pus în același ibric, în apă (cu sare) la fiert. Între timp am curățat și tăiat cățeii de usturoi și camembertul. Apoi am făcut salata de legume: spălat, curățat, tăiat, pus în castron, adăugat ulei, oțet și suc de lămâie, amestecat, adăugat sare și piper după gust. După ce-au fiert cartofii și pătrunjelul, i-am scurs, am mutat totul într-un alt castron, am adăugat piperul, laptele, bucățile de brânză și usturoiul. Am făcut amestecul de piure la mână (presupun că merge mult mai repede la robot, dar mie-mi place varianta de textura mai brută, cu chunks de la sfărâmatul cu furculița) timp de vreo câteva minute, până a căpătat textura potrivită. Am mai și gustat și ajustat cu lapte, sare și piper cât a fost nevoie, apoi am adăugat și 2 frunzulițe de busuioc tăiate mărunt. Și gata. Să vă fie de bine.