Penne cu dovlecei
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
15-20 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- penne
- un dovlecel tăiat felii subțiri
- 10 semințe de dovleac
- o mână de pătrunjel proaspăt
- un cățel de usturoi
- sucul de la o lămâie
- ulei de măsline
- sare și piper
- oregano
Note
Încercăm și o asociere cu vin? De exemplu un pahar de Castellroig Blanc Xarel-lo (un vin alb excelent cu o poveste frumoasă fără dureri de cap).
Metodă
Am folosit penne din grâu dur pe care le-am fiert 8 minute, după instrucțiunile de pe pachet. Cât s-au făcut pastele , am pus dovleceii dați cu sare și piper într-o baie de ulei, câte un minut pe fiecare parte și i-am scos pe șervete de hârtie să se absoarbă uleiul în exces. Cu cât rondelele de dovlecei sunt mai groase, cu atât prăjitul durează mai mult.
Pătrunjelul tăiat mărunt, cu usturoiul, semințele de dovleac, o linguriță de oregano, sucul de lămâie, ulei de măsline, sare și piper puse din ochi și testate după gust, au trecut 20-30 de secunde prin mixer, cât s-au omogenizat. Apoi, am pus deasupra vreo 6-7 felii de dovlecei și am mai tras un puls rapid cu mixerul, ca în final să obțin un soi de pesto (ca și consistență) pe care l-am amestecat cu pastele, și l-am servit alături de dovlecei. Foarte rapid, delicios, sănătos și sățios. S-aveți poftă, dragilor!