Pârjoale vegetariene cu dovlecei

Sunt nenumărate rețete de pârjoale vegetariene cu dovlecei disponibile online. Fiecare vine cu un twist personal, sau cu ceva în plus.

Rețeta de mai jos nu reinventează roata, of course, dar a meritat să o public din două motive:

1. Pârjoalele au brânză Danish blue (care poate fi înlocuită și cu alt tip de brânză cu mucegai, nu-i musai să fie fix de asta) și coajă de lămâie – ceea ce le dă o notă mai degrabă modernă, și mai puțin tradițională

2. Am folosit făină de ovăz – în mare parte pentru că prefer orice alt tip de făină în detrimentul celei albe de grâu, dar și pentru că de data asta nu mai aveam altă făină în casă. Mie mi-a plăcut mult rezultatul, sper să vă placă și vouă.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

15-20 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • 2 dovlecei dați prin răzătoare
  • 2 ouă
  • 2 cepe verzi tăiate mărunt
  • 2 căței de usturoi tăiați mărunt
  • coaja de la o lămâie
  • 3/4 cană făină (eu am folosit de ovăz)
  • 1/3 cană mălai
  • puțină brânză cu mucegai (cam 1/4 dintr-un pachet de Danish blue)
  • 1 ardei iute curățat și tăiat mărunt
  • piper proaspăt măcinat
  • sare după gust
  • ulei de măsline (opțional, pentru prăjit)

Metodă

Am amestecat toate ingredientele (cu excepția uleiului) într-un castron mare până s-au omogenizat. Între timp am lăsat și o tigaie teflonată la infierbântat, pe aragaz, la foc mediu. [Pentru cine vrea să prăjească pârjoalele, aici e momentul de pus ulei.]


Apoi, cu o lingură de lemn, am luat compoziție de dovlecei cât să umplu lingura, și am pus în tigaie. 1 minut jumate pe o parte, un minut jumate pe cealaltă și gata pârjoala vegetariană.

Din 2 dovlecei ies o mulțime, cel puțin vreo 15. Înainte să uit, imediat ce am scos pârjoalele din tigaie, le-am pus pe șervete din hârtie, să absoarbă apa și uleiul (că jumate le-am făcut în ulei). Să vă fie de bine!

Imagini

Parjoale vegetariene cu dovlecei

Parjoale dovlecei

Parjoale dovlecei

Parjoale dovlecei

Parjoale